Saftig god indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos, deilig fløtesaus og sprøstekt bacon
.
Fra vår egen kokk Sindre:
400 g Potet
2stk Gulrot
1 stk Pastinakk
1/2 stk sellerirot
1 stk. Indrefilet av svin
100 g Bacon fra Hanssen
2 dl Fløte
2 ss smør
2 dl Kraft (Kan bruke buljong )
Forvarm ovnen på 200 grader
Fremgangsmåte
Potetmos: Skrell og kok potetene til de er møre. Ca 20 minutter. De er ferdige når du lett kan stikke en kniv i poteten og den sklir av. Sil av vannet og sett kjelen tilbake på platen for å dampe bort det siste av vannet. Ha i 2 ss smør og 1 dl fløte. Mos poteten med en stappe og smak til med salt og pepper.
Rotgrønnsaker: Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Fordel grønnsakene utover et brett med bakepapir eller en ildfast form. Ha olje over og dryss litt salt og pepper. Bland det lett sammen. Og stek i ovn 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og møre.
Indrefiléten: Start med å kutte bacon i terninger og stek de til de er sprø. Ta baconet ut av panna og legg på et kjøkkenpapir, la stekefettet være igjen i panna. Ta godt med salt og pepper på kjøttet. Sett pannen med fettet på høy varme og brun kjøttet. Det er kun for å få en gyllen farge på utsiden. Igjen spar på fettet. Legg den i en form og stek i ovnen i 12-15 minutter.
For best resultat setter du et termometer i den tykkeste delen. Anbefaler å ta den ut på 65 grader. Da er den medium med en rosa kjerne. For litt mer stekt eller gjennomstekt kan man ta den ut på 70-75 grader. Husk alltid å la kjøttet hvile i 5 minutter på fjøla før man skjærer det opp, da blir det mest saftig!
Fløtesaus: I pannen med fettet har du i 2 ss mel og lar det få litt brunfarge. Så har du i 2 dl Kraft og rører med en visp. La det koke opp slik at det tykner. Bland i 1 dl fløte eventuelt mer vann til du får tykkelsen du vil ha. Smakes til med salt og pepper. For en ekstra smak kan man ha 2 ts soyasaus eller litt sennep. Det blir veldig godt!
Share:
The recipe for a successful restaurant business starts right here.